
Till en person tar jag:
½ dl krossat bevete
knappt 2 dl vatten
en nypa havssalt
Börja med att måtta upp bovetekrosset i en liten kastrull. Häll sedan hett vatten över krosset och skölj därefter i en trådsil med kallt vatten. På detta sätt tar man bort ett färgämne som kan irritera ögonen. Häll tillbaka bovetet i kastrullen och koka med vatten och salt i ca 10 minuter.
Jag äter gärna gröten med hallon och hasselnötsmjölk och till det en riktigt röd och god tomat.
Hasselnötsmjölken gör jag med en stavmixer. Jag mixar ½ dl hasselnötter med 1 dl vatten. Efter en stund häller jag i 1 dl vatten till och mixar en kort stund. Enkelt och gott!
(Gröten är till dag 1 i rotations-schemat)
(Gröten är till dag 1 i rotations-schemat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar